CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, February 14, 2011

Drage single devojke,

Ne očajavajte za Dan zaljubljenih! To što još uvek niste pronašle srodnu dušu koja bi vas za ovaj praznik vodila na romantičnu šetnju kroz Prag ili na kratkih predah na Karibima, ne znači da ste Justify Fulljadne i mizerne. Iako pretprošli broj mnogih ženskih časopisa tako tvrdi.

Da biste izbegle depresiju, neke novine i emisije vam predlažu da jedete mnogo čokolade jer je to milion puta bolje od seksa. A kada se ugojite, pošto opet nećete biti atraktivne drugom polu, onda treba da krenete na besmislene dijete od kojih ćete za 1.5 dan izmršavati čak 15 kilograma ako ujutro jedete kavijar, za ručak kokosovo mleko, a za večeru jastoga. S obzirom da to iziskuje nešto malo više novca, onda možete čitati horoskop da vidite kako da vaš život prilagodite vašem znaku. Kada ste Queen of the day, onda sklapajte poslove, uplaćujte loto i pazite na bubrege.
A pošto ne možete da zablistate bez nove odeće, šminke i frizure, naći će se već neko ko će reći koja boja odgovara vašem tenu, kako da koristite ono što imate u frižideru da napravite opuštajuću masku, ili kako da odaberete kožnu odeću u skladu sa vašom zdepastom figurom.

Nemojte se nervirati, uvek će se naći neko ko će vama, singl, devojkama pomoći da što lakše prebrodite Dan ljubavi i da se spremiti za antivalentine'sdayparty.

S druge strane...

Srećno Valentinovo svim devojkama koje imaju nekoga!
One sad mogu da očekuju skupocene poklone, ne moraju da ugađaju sebi praveći torte kao singl devojke. Njih će njihovi momci paziti, maziti, i razmaziti vodeći ih po prestonicama Evrope, gde će uživati u dugim šetnjama, romantičnim večerama i ružinim laticama rasutim po krevetu. One su srećne i sad mogu da čitaju kako da udovolje svom muškarcu. Kako da se obuku za svog muškarca. Šta da kuvaju za svog muškarca. Kako da ga opčine. Kako da budu nedodirljive. Kako da ih zadovolje u krevetu. Kako da provere da li su im horoskopi usklađeni i da li mogu da započnu zajednički život.

Dame, mislim da u novom broju nekih novina ima kako da naterate vašeg muškarca da odluči kojim prstenom da vas zaprosi!


Tragično. Časopisi i emisije koje postoje zarad žena su zapravo toliko ponižavajući. Ono što ja nalazim najžalosnijim jeste da je to mnogim ženama orijentir za svaku bitniju odluku u životu. Šta beše o kafici sa prijateljicom gde se ovakve stvari pretresaju? Milion puta je zanimljivije. I nije toliko jadno kao članak o ženskom mozgu, ili, tajne koje žene kriju. Sve mi se čini da to pišu muškarci koji su izašli iz neke odvratne veze i sad imaju potrebu da budu dr mr specijalizovani za ženski um. Alo, bre, ne radi se to tako.

Ode emancipacija. Verujem da su mnoge feministkinje ogorčene.
Žene, ne budite isprazne i ne tražite visoku mudrost u časopisima i savetima estradnih zvezda.

Srećan Dan zaljubljenih!

0 comments: