Wednesday, September 19, 2007

Oda Starkama

U proslom postu sam spomenula starke i dok sam sama sebi odgovarala na neko pitanje, setih se da bih trebala da podelim svoje iskustvo u vezi sa starkama. Starke su patike marke Converse All Star za neupucene.
Pre svega, to je obuca. Patike, zapravo. Ali za nas ljubitelje i obozavatelje nisu samo obicne patike. One imaju dusu. (Ubedjena sam da se neki sada preispituju zasto se ono druze sa mnom, ali oni ne shvataju starkologiju.)
Drugo, njih mozete naci u raznim bojama, ali uvek u istom, prepoznatljivom obliku. One nam dolaze kao plitke, poluduboke i duboke. Ponosan sam vlasnik crvenih plitkih i indie poludubokih (u njima sam trenutno). Doduse, sada vec postoje starke sa sljokicama i neki fensi dezeni koji me iritiraju. Starke su postale trend. Svi ih nose i vecini to predstavlja samo obucu koju mogu da upotrebe sa svojom skljokicastom majicom.
Starke nose moji prijatelji i oni su uglavnom cool ljudi. Osobe koje to nose slusaju punk (to je znak punkera, ali to je tako glupo reci), rock, metal...
Idu savrseno uz svaku odecu. Suknje, pantalone, haljine...
Prvo su bile osnovne boje (crvena, bela, crna) da bi se to kasnije prosirilo na sve boje, razlicite dezene i da bi svako mogao da nadje starke koje mu odgovaraju.

Sada malo o osecaju prilikom kupovine i nosenja. (Oni koji se dosad nisu zapitali zasto se druze, sada ce. Opet kazem, ne znaju oni sta su starke, valjda ce ih ovo prosvetliti.)
Sve to pocinje ovako:

1) Prvo molite roditelje da vam kupe, a oni kazu da ce ti se stopala jos vise izdeformisati, da ces zaboraviti normalno da hodas itd. Navesce cak i da ces postati los ucenik. (Sve bi uradili da te odgovore, a i oni sami zaboravljaju da su imali po deset komada svojevremeno.)

2) Posle visemesecnih (oni koji nemaju srece visegodisnjih) pregovora, odluce da ti kupe. Ti ulazis u prodavnicu i vec uzimas one koje si gledao i slinio nad njima mesecima/godinama. Roditelji plate, ti ih drzis u onoj lepoj kesi. Dolazis kuci i vadis ih iz one lepe kutije. Neopisiv osecaj.

3) Dogovaras se sa prijateljima kada cete se naci da bi prosetao/la Starke. Oblacis ih i kreces u akciju.

4) Setas sa prijateljima i direktno stavljas do znanja ljudima da ti imas Starke!!! Izazivas paznju i cudne poglede prolaznika, ali te briga jer ti imas Starke i ti si na vrhu sveta!

5) Vracas se kuci i glancas ih za sledeci izlazak.

Osecaj je divan, zaista. Iako niko ne moze da ga shvati dok ih ne kupi.
Nadam se da ste sada inspirisani i da vec molite roditelje. Ovi koji ne mole roditelje, nadam se da ste se dobro ismejali.


2 comments:

S.W.C. said...

Ma koja se to njubara preispituje zašto se druži s tobom?
Btw, ne da sam se dobro ismejala nego LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL predobro je. XD.

I da, ČITAŠ LI TI UOPŠTE OVE JEBENE KOMENTARE? XD

Anonymous said...

STARKE RULES!!!!:)))